maanantai 21. marraskuuta 2016

Mumman lihapullat ja perunamuusi

Arkistojen helmiä, jotka odottavat testausta.
Kuvaaja oli liian hidas, lihapullat katosivat.
Lihapullat:
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
1 tl pizzamaustetta

Perunamuusi:
800 g perunoita
2 dl maitoa
1 rkl voita
ripaus suolaa


  1. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään.
  2. Pyörittele tasakokoisiksi lihapulliksi
  3. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (jos teet samasta "taikinasta" murekkeen, pidennä paistoaikaa 30-40 minuuttiin, jos taas pihviä, paista 225 asteessa noin 15 minuuttia).
  4. Perunamuusia varten keitä kuoritut perunat pehmeiksi.
  5. Muussaa perunat esim vispilöillä.
  6. Kaada mukaan maito.
  7. Vatkaa tasaiseksi ja mausta voilla ja suolalla.


Tämä lihapullaresepti löytyi äitini kätköistä. Kutsun näitä myös piilokasvislihapulliksi. Porkkanaraaste mukana tuo hieman keveyttä lihapullaan, mutta ei näy eikä maistu, joten menee varmasti nirsommallekin pikkuruokailijalle alas siinä kuin muutkin lihapullat. Kymmenisen eri lihapullareseptiä kokeilleena palaan aina tähän aitoon ja alkuperäiseen. Maistuu minun suuhuni parhaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti