perjantai 10. helmikuuta 2017

Paksu tomaattikeitto

2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
500 g paseerattua tomaattia 
5 dl vettä
1 maustemitta paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 kasvisliemikuutio
4 palaa leipää (käytin ruisleipää, mutta mikä tahansa mitä kaapista löytyy, käy)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Tästä keitosta oli hankalaa saada herkullista kuvaa
ulkonäön ollessa hieman rusehtava ja paksu.
Kuitenkin sen minkä ulkonäössä häviää tämä keitto voittaa maussa.

  1. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilan pohjalla.
  2. Lisää mukaan paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet. Sekoita.
  3. Lisää leipä kuutioituna.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
  5. Lisää tuorejuusto ja anna kiehua niin kauan,että juusto on sulanut keiton mukaan (2-3 minuuttia)
Vihdoin löytyi kaikille maistuva tomaattikeitto-ohje. Meidän kolmevuotias haluaa tällä hetkellä laittaa leipäpaloja kaikkiin keittoihin, joten lisäsin niitä mukaan tähänkin keittoon. Leivän ansiosta keittoon tulee myös helpommin lusikoitavaa rakennetta, jolloin perheen pienimmätkin sotkevat vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti