maanantai 7. marraskuuta 2016

Härkis-enchiladat

Ehdin napata kuvan ennen kuin viimeisetkin syötiin.
1 paprika
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 pkt härkistä (250 g)
3 rkl taco-maustetta
1 prk mietoa salsakastiketta
3 dl juustoraastetta
1 prk ranskankermaa
6 kokojyvätortillaa


  1. Silppua paprika ja sipuli ja paista ne öljyssä paistinpannulla.
  2. Lisää mukaan härkis. Riittää että härkis kuumenee, se on jo valmiiksi "kypsää".
  3. Lisää taco-mauste, puolet salsakastikkeesta ja puolet juustoraasteesta. Sekoita.
  4. Jaa täyte tasan tortillalätyille ja rullaa ne tiiviiksi rulliksi. Asettele vieri viereen uunivuokaan.
  5. Ripottele loput juustoraasteesta ja salsasta rullien päälle uunivuokaan.
  6. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  7. Tarjoile ranskankerman kanssa.
Olen tehnyt näitä enchiladoja naudanlihatäytteellä monet kerrat yhteishyvän ohjeella. Mutta koska olen pyrkinyt lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossa (pelastetaan maailma nauta kerrallaan), päätin kokeilla tästä myös härkisversiota. Ruoat katosivat uunivuoasta niin nopeasti, että en ehtinyt edes kuvaa ottamaan. Sanoisin tätä siis melko menestyksekkääksi kokeiluksi.

Omaan makuun härkis maistuu ehkä hieman liian papuisalta (yllättävää sinänsä, kun se tehdään härkäpavuista), mutta olen käyttänyt sitä useampaan otteeseen texmex ruissa tacomausteen kanssa ja näissä se toimii ainakin omaan makuuni loistavasti.

Tämä upposi meillä myös lapsiin paremmin kuin naudanlihaversio, koska härkiksessä on vähemmän pureksittavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti