perjantai 4. marraskuuta 2016

Nopea pinaattikeitto

100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
300 g pakastepinaattia (hienonnettua pinaattia paloina)
1 l maitoa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria


  1. Sulata voi kattilassa. Sekoita vehnäjauhot sulaneeseen voihin, mutta älä ruskista.
  2. Lisää maito vähän kerrallaan voi-jauho-seokseen ja sekoita tasaiseksi välillä.
  3. Lisää mukaan pakastepinaatit ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää mausteet ja anna kiehua 5 minuuttia.
  5. Nauti keitetyn kananmunan ja hyvän seuran kanssa.


Pinaattikeitto on niitä harvoja vihreitä ruokia, jotka meidän perheen jälkikasvulle on ikinä kelvannut. Useimmiten olen hakenut keiton valmiina pakastealtaasta, mutta tämä ohje ei ole juurikaan sen työläämpi kuin tuon pakasteklöntin sulattaminen kattilassa (sitä kun ei tietenkään muista ottaa etukäteen sulamaan).

Pohjana käytetty resepti löytyy Hellapoliisilta. Tuo resepti sellaisenaan oli hieman liian juoksevaa omaan makuuni ja reseptiä onkin muokattu tähän hieman sakeampaan muotoon (yhtä sakia kuin tekijänsä).

Aikuisen antama arvosana: 9-
Kriittisen pikkulapsen arvosana: kaikki meni vaikka oli vihreää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti