pohja:
125 g voita75 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
päälle:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 banaania viipaleina
2 dl kuohukermaa
2. Sulata vesihauteessa voi ja suklaa. Itse yhdistin nämä ensimmäiset vaiheet käyttämällä kerroskattilaa, jonka alempaan vesikerrokseen, laitoin kondonsoidun maitopurkin ja päälle suklaan ja voin.
Vaihe 2. |
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 13 minuuttia (pohja saa olla brownien tapaan keskeltä vielä raa'ahko).
5. Anna kondensoidun maidon jäähtyä hetki ennen purkin avaamista. Levitä valmis kinuski sitten browniekakkupohjalle.
6. Pilko banaanit kinuskin päälle.
7. Vatkaa kuohukerma ja levitä koko komeuden päälle.
8. Koristele raastetulla tummalla suklaalla mikäli et ole syönyt kaikkea leipomisen ohessa.
Tämä "terveysruoka" valmistui meillä isänpäiväksi juhlakalun pyynnöstä. Reseptin olen yhdistellyt alunperin Valion ja Hellapoliisin resepteistä, ottaen parhaat palat ja vähentäen sokeria. Vaikka tämä on vähäsokerisempi versio kuin kumpikaan alkuperäisistä, on sokeria silti varmasti riittämiin vaativampaankin makuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti