torstai 17. marraskuuta 2016

Isänpäivän herkku - Banoffee

pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
1,5  dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

päälle:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 banaania viipaleina
2 dl kuohukermaa


1. Poista kondensoidusta maidosta etiketti ja laita kattilaan kiehumaan niin, että koko purkki on veden alla. Anna kiehua hiljalleen noin kaksi tuntia.
    Vaihe 1.
2. Sulata vesihauteessa voi ja suklaa. Itse yhdistin nämä ensimmäiset vaiheet käyttämällä kerroskattilaa, jonka alempaan vesikerrokseen, laitoin kondonsoidun maitopurkin ja päälle suklaan ja voin.
Vaihe 2.
3. Sekoita sula voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Lisää mukaan sokeri, suola, munat ja vehnänjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi nopeasti, ettei kananmunat ehdi hyytyä lämpimässä suklaa-voi-seoksessa.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 13 minuuttia (pohja saa olla brownien tapaan keskeltä vielä raa'ahko).
5. Anna kondensoidun maidon jäähtyä hetki ennen purkin avaamista. Levitä valmis kinuski sitten browniekakkupohjalle. 
6. Pilko banaanit kinuskin päälle.
7. Vatkaa kuohukerma ja levitä koko komeuden päälle.
8. Koristele raastetulla tummalla suklaalla mikäli et ole syönyt kaikkea leipomisen ohessa.

Tämä "terveysruoka" valmistui meillä isänpäiväksi juhlakalun pyynnöstä. Reseptin olen yhdistellyt alunperin Valion ja Hellapoliisin resepteistä, ottaen parhaat palat ja vähentäen sokeria. Vaikka tämä on vähäsokerisempi versio kuin kumpikaan alkuperäisistä, on sokeria silti varmasti riittämiin vaativampaankin makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti