tiistai 28. maaliskuuta 2017

Sienirisotto


150 g herkkusieniä tuoreena tai säilykkeenä
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
1  valkosipulinkynsi
3 1/2 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä (myös alkoholiton käy)
8 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
30 g voita
1 tl sitruunankuoriraastetta (tai pieni loraus sitruunamehua)
1/4 tl mustapippuria


  1. Silppua sienet ja haihduta niistä kattilassa enin neste. Lisää mukaan öljy ja silputut sipulit.
  2. Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.
  3. Lisää kasariin viini, ja kun se on haihtunut, lisää kasvisliemi vähän kerrallaan. Keitä risottoriisin ohjeen mukainen aika.
  4. Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunan kuoriraaste (tai mehu). Mausta sienirisotto mustapippurilla. 
Tämä ihana risotto löytyi monen reseptin kokeilun jälkeen Maku.fi-sivulta. Maistui aikuisten lisäksi myös 3-vuotiaalle, kunhan sienet silputtiin näkymättömän pieniksi palasiksi. Toiveena oli myös saada mukaan ananasta (joka on tämän kulinaristin uusin herkkuruoka). Saatanpa kokeilla ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti