150 g herkkusieniä tuoreena tai säilykkeenä
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
1 valkosipulinkynsi
3 1/2 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä (myös alkoholiton käy)
8 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
30 g voita
1 tl sitruunankuoriraastetta (tai pieni loraus sitruunamehua)
1/4 tl mustapippuria
- Silppua sienet ja haihduta niistä kattilassa enin neste. Lisää mukaan öljy ja silputut sipulit.
- Sekoita mukaan riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Älä ruskista.
- Lisää kasariin viini, ja kun se on haihtunut, lisää kasvisliemi vähän kerrallaan. Keitä risottoriisin ohjeen mukainen aika.
- Lisää risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja sitruunan kuoriraaste (tai mehu). Mausta sienirisotto mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti