tiistai 28. maaliskuuta 2017

Aristokattien tonnikalalasagne

Vihreät pilkut herättivät epäilystä ruokaraadin nuorimmassa,
mutta iloksemme ne osoittautuivat herkulliseksi pinaatiksi.
Pinaattikastike:
1 l maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl timjamia
0,25 tl jauhettua valkopippuria
150 g pakastepinaattia
2 dl juustoraastetta

Tonnikalakastike:
400 g valkosipuli tai yrttitomaattimurskaa
1 sipuli
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl oreganoa

noin 12 lasagnelevyä


  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele öljyllä lasagnevuoka.
  2. Kaada pinaattikastikkeen maito kattilaan ja sekoita sekaan jauhot. Sekoita ja kuumenna kunnes kastike sakenee ja alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen välillä noin 3 minuuttia. Lisää suola, timjami, pippuri, pinaatit sekä juustoraste.
  3. Valmista tonnikalakastike: Kaada tomaattimurska kulhoon ja sekoita mukaan silputtu sipuli. Lisää tonnikala öljyineen ja mausta mustapipurilla, suolalla ja oreganolla. 
  4. Levitä hieman tonnikalakastiketta vuoan pohjalle ja lado kastikkeen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Lisää päälle puolet tonnikalakastikkeesta sekä kolmasosa pinaatikastikkeesta. Lado toinen kerros lasagnelevyjä. Levitä loput tonnikalakastikkeesta sekä puolet pinaattikastikkeesta. Lado kolmas kerros lasagnelevyjä. Levitä päälle loput pinaattikastikkeesta.
  5. Paista 10 minuuttia 200 asteessa. Pienennä sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia.
Resepti löytyi koko perheen keittokirjasta ja maistuikin koko perheelle. Toiset vain kaipaavat ruokiinsa enemmän ketsuppia kuin toiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti