perjantai 10. huhtikuuta 2020

Kanarisottto

1 porkkana
1 sipuli
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 ½ kanaliemikuutiota
2 dl valkoviiniä (alkoholitonkin käy)
300 g maustamatonta broilerin filesuikaleita
½ tl sitruunapippuria
1/2 limetinmehu
½ prk (à 150 g) creme fraichea
100 g parmesania raastettuna


1. Leikkaa porkkana ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuullota ison kattilan pohjalla voissa, älä ruskista.
2. Kiehauta vesi ja lisää kanaliemikuutio. Lisää limestä 3 dl kattilaan riisin ja kasvisten joukkoon. Keitä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
3. Laita broilerin filesuikaleet ruskistumaan paistinpannulle.
4. Lisää loput liemestä ja valkoviini pienissä erissä, välillä sekoittaen ja anna keittyä hiljalleen, kunnes riisi on valmista (katso riisin keittoaika pakkauksesta).
5. Lisää kypsät broilerinsuikaleet riisin sekaan.
6. Mausta risotto sitruunapippurilla ja limetinmehulla.
7. Lisää creme fraiche ja sekoita.
8. Raasta parmesanjuustoa lautaselle annosten päälle ja nauti.

Kuva: pxfuel


Tästä ohjeesta tuli kerralla kaikkien suosikki. 4 v ja 6 v tykkäsivät, koska käytännössä tämä on kanaa ja riisiä. Aikuiset osasivat arvostaa pientä limen makua ja creme fraichen tuomaa kermaisuutta. Päätyi ensi kokeilusta ruokalistalle.

Tämä resepti on varioitu Valion broileririston reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti