maanantai 17. huhtikuuta 2017

Uunilohta pestolla ja perunamuusi

Viiden kokeilun jälkeen löysin uunilohireseptien kuninkaan.
800 g lohta
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria

pesto:
1 ruukku basilikaa
3 rkl pinjansiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
3 rkl paremsaaniraastetta
2 rkl oliiviöljyä
  1. Aseta lohifilee nahka alaspäin uunivuokaan ja levitä pintaan suola ja sitruunapippuri.
  2. Paista lohta 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista pesto lohen ollessa uunissa.
  4. Silppua basilika ja pinjansiemenet sekä murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää mukaan oliiviöljyä niin, että saat pestoon sopivan koostumuksen.
  5. Levitä pesto lohen päälle ja tarjoile perunamuusin kanssa.
Lohi uppoaa meidän perheessä kaikille. Tämän reseptin inspiraatio löytyi Yhteishyvän korianteripestolohesta.  Olen kuitenkin viime aikoina jo kerran pilannut hyvät pinjansiemenet kokeilemalla parsakaalipestoa ja päätin jättää korianterin muihin ruokiin ja luotin perinteiseen basilikapestoon. Kukaan ei valittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti