maanantai 17. huhtikuuta 2017

Toffeebataatit ja valkosipulimarinoitu feta

Nam.
3 bataattia
4 rkl voita
suolaa
mustapippuria

marinoitu feta:
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
200 g fetajuustoa
1 dl oliiveja
  1. Pese bataatit ja töki niihin muutaman millin syviä reikiä haarukalla.
  2. Paista noin 1,5 tuntia 250 asteessa (tai pidempään, bataatin koosta riippuen).
  3. Puserra valkosipulinkynsi sitruunamehun joukkoon. Lisää öljy ja sekoita.
  4. Murusta fetajuusto ja sekoita juusto ja oliivit valkosipulimarinadiin. Laita jääkaappiin. (huom, tässä vaiheessa fetajuusto saattaa maistua kirpeän sitruunaiselta, mutta maku tasoittuu jääkaapissa).
  5. Puolita kypsät bataatit. Laita nokare voita bataatin päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. 
  6. Nauti makeat bataatit yhdessä suolaisen fetan kanssa. Nam.
Kuvatekstistä voinee jo päätellä, että tässä on yksi uusista lemppariresepteistäni. Alkuperäinen resepti löytyy kirjasta Samasta padasta. Tuota kirjaa voin muutenkin suositella etenkin vauvaperheille. Resepteissä on otettu hienosti huomioon miten samoista raaka-aineista saa valmistettua myös vauvan ruoan pienellä vaivalla. Pelkkä bataatti tästä maistui meillä myös alle yksivuotiaalle. Soseuttaa ei erikseen tarvinnut, koska leivinuunissa kaksituntia muhinut bataatti oli riittävän pehmeää hampaattomaankin suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti