maanantai 31. lokakuuta 2016

Kotitekoiset kalapuikot

500 g kuhafileitä (myös esim turska käy hyvin)
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
öljyä tai voita paistamiseen


  1. Pilko kuhafileet haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse tein vähän kaupan kalapuikkoja suurempia paloja.
  2. Ripottele kalojen pinnalle vähän suolaa. 
  3. Pyörittele kalafileet vehnäjauhoissa lautasella. Ravistele ylimääräiset jauhot pois.
  4. Riko kananmunan rakenne ja pyörittele fileet seuraavaksi kananmunassa.
  5. Pyörittele fileet korppujauhoissa ja ravistele ylimääräiset korppujauhot pois.
  6. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja paista kuhafileitä kuumalla pannulla niin kauan kunnes pinta on ruskistunut kauniisti. Käännä sitten ja ruskista myös toinen puoli.
  7. Nosta paistamisen jälkeen talouspaperille, jolloin ylimääräiset rasvat imeytyvät pois.
  8. Nauti esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Tätä nyt ei vaan voinut jättää tekemättä.

Meidän perheessä laiskana ja/tai kiireisenä päivänä nämä kalapuikot korvataan hyvin helposti ihan kaupan kalapuikoilla, mutta rauhallisempana päivänä näitä on mukava tehdä alusta asti ihan itse. Vaikka (tästäkin) puuhasta tulee aikaa vievempää ja eittämättä sotkuisempaa pikkuapurien kanssa, tuo jauhoissapyörittely onnistuu hyvin myös perheen pienimmiltä ja ainakin meillä se on myös mielekästä puuhaa. Kalapuikot maistuu vaihteluna hyvin myös kermaviilikastikkeen ja riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti